tajuk bahan-bahan
Subi Stik Filet Ikan Pollock Bersalut Tepung Tempura 1 pek
Roti sandwic 1 pc
Daun salad
Tomato, dihiris
Timun, dihiris

“Coleslaw”

Lobak merah, disagat 1 batang
Timun, disagat 1 batang
Kubis merah, dipotong menjadi jalur halus ¼ biji
Air cuka epal sider 2 sudu besar

Sos perencah

Sos tartar
Sos keju

Hidangan sampingan

Kentang goreng

tajuk arahan

“Coleslaw”

  1. Masukkan semua sayur-sayuran bersama cuka. Biarkan semalaman.
  2. Buang air cuka dan basuh sayur-sayuran dengan air, dan buang semua air. Serapkan sebarang kelembapan.
  3. Masukkan sayur-sayuran yang dijeruk ke dalam sebuah mangkuk. Masukkan bahan- lain, kemudian perasakan dengan garam dan gula. Gaul sehingga. sebati.

Subi Filet Stik Ikan Pollock Bersalut Tepung Tempura

  1. Panaskan minyak sehingga 180°C.
  2. Gorengkan Subi Filet Stik Ikan Pollock Bersalut Tepung Tempura selama 4 – 5 minit atau sehingga perang keemasan.
  3. Keluarkan dari minyak dan ketepikan.

Roti

  1. Di atas pinggan, letakkan bahagian bawah roti itu di tengah.
  2. Susunkan daun salad, hirisan tomato dan timun di atas roti.

Susunkan Sandwic

  1. Letakkan Subi Filet Stik Ikan Pollock Bersalut Tepung Tempura yang digoreng di atas lapisan sayuran.
  2. Tutupkan bahagian atas sandwic dengan roti.
  3. Susunkan kentang goreng dan “coleslaw” di atas pinggan.
  4. Hidangkan dan nikmatilah!
yellow circle top
tajuk lebih banyak resipi
BM
/
EN
Beli Subi