Subi Filet Ikan Pollock Bersalut Tepung Tempura 3 keping
Mesclun Salad 1 pek
Ubi Keledek 600gm
Mentega tanpa garam 100gm
Serbuk Buah Pala 1 sudu kecil
Timun Jepun 2 Batang
Sos Salad “Thousand Island” 1 botol
  1. Ubi Keledek yang dikupas kulit dan dipotong dalam bentuk kiub dengan saiz 1cm x 1cm. Masukkan ke dalam pengukus dan kukus sehingga empuk, lebih kurang 15 minit.
  2. Pindah ubi keledek yang telah dikukus ke dalam mangkuk dan masukkan mentega dengan serbuk buah pala dan gaul sebati.
  3. Goreng Subi Filet Ikan Pollock Bersalut Tepung Tempura pada suhu 180°C selama 4 – 5 minit. Potong timun Jepun setebal 1cm.
  4. Hidangkan Ubi Keledek yang telah siap disediakan bersama Filet Ikan Pollock Bersalut Tepung Tempura, salad Mesclun serta timun Jepun dan sos salad “Thousand Island”.
BM
/
EN
Beli Subi