tajuk bahan-bahan
Subi Jejari Ikan Pollock Bersalut Serbuk Roti 1 pek

“Coleslaw”

Lobak merah, disagat 1 batang
Timun, disagat 1 batang
Kubis merah, dipotong menjadi jalur halus ¼ biji
Air cuka epal sider 2 sudu besar

Salsa betik

Betik, dipotong dadu ¼ biji
Tomato, dipotong dadu 1 biji
Bawang merah kecil, dipotong dadu ½ biji
Jus limau 2 sudu besar
Minyak zaitun 1 sudu besar
Gula Secukup rasa
Garam Secukup rasa
tajuk arahan

Salsa Betik & “Dressing”

  1. Letakkan semua bahan untuk salsa ke dalam sebuah mangkuk. Gaul hingga sebati dan pastikan cukup rasa.
  2. Tutup mangkuk itu dan biarkan sejuk dalam peti sejuk.

“Coleslaw”

  1. Masukkan semua sayur-sayuran bersama cuka. Biarkan semalaman.
  2. Buang air cuka dan basuh sayur-sayuran dengan air, dan buang semua air. Serapkan sebarang kelembapan.
  3. Masukkan sayur-sayuran yang dijeruk ke dalam sebuah mangkuk. Masukkan bahan-bahan lain, kemudian perasakan dengan garam dan gula. Gaul sehingga sebati.

Jejari Ikan Pollock Bersalut Serbuk Roti

  1. Goreng Subi Jejari Ikan Pollock Bersalut Serbuk Roti dengan suhu 180°C selama 4 – 5 minit sehingga perang keemasan.
  2. Keluarkan dari minyak dan biarkan dahulu.

Hidang

  1. Susun Jejari Ikan Pollock Bersalut Serbuk Roti di atas pinggan dan letakkan “coleslaw” dan salsa betik sekali bersama jejari ikan.
  2. Hidangkan bersama sos cicah pilihan anda.
yellow circle top
tajuk lebih banyak resipi
BM
/
EN
Beli Subi